Om OrdKanalen

Eva-Lena Bjarneborg
Eva-Lena Bjarneborg. Foto: Jenny Christenson

Jag som driver OrdKanalen (godkänt för F-skatt) heter Eva-Lena Bjarneborg. Nedan presenteras OrdKanalens inriktningar och min bakgrund.

Kontakta mig för ett möte om små som stora projekt. Jag lär mig snabbt och gärna nya saker och programvaror.

Skribentuppdrag
Teknikinformation / tekniska texter
Manus för e-learning
Medial vägledning
Om mig

Skribentuppdrag
Jag åtar mig skribentuppdrag såsom artiklar, beskrivningar, informationstexter, utbildningsmaterial och manualer. Det kan också handla om korrekturläsning, strukturering eller textförbättring.
Upp igen

Teknikinformation / tekniska texter
Jag har i många år skrivit säkerhets-, drift- och underhållsinstruktioner för kraftpanne- och sodahusoperatörer över hela världen. Det har handlat om översiktliga beskrivningar av system och utrustning såväl som detaljerade procedurer på ventilnivå för att förbereda, starta, köra och stoppa komplexa system och anläggningar eller enstaka objekt.
Upp igen

Manus för e-learning
Jag åtar mig att planera, strukturera, skriva och publicera pedagogiska och interaktiva webbaserade utbildningar. Jag hanterar Articulate Storyline och iSpring Presenter mycket väl.
Upp igen

Medial vägledning
Våra tankemodeller av verkligheten gör oss effektiva, men även tunnelseende och rädda. Om vi släpper föreställningen om oss själva som presterande varelser landar vi i frågan om meningen med livet. Varför befinner vi oss i denna situation och hur kan vi ta oss vidare? Det finns många intressanta aspekter. Läs mer här (sidorna öppnas i nya fönster):
Om medial vägledning
Min workshop ”Skriv och utvecklas”
Upp igen

Om mig, Eva-Lena Bjarneborg
Min yrkesbana
Jag inledde mitt tekniska yrkesliv som el- teleteknisk gymnasieingenjör med att projektera signalsäkerhetssystem på Banverket (konstruerade och ritade logiska kretsar i ställverk och signalskåp), dels på Banverket och dels som konsult. Jag har även varit teknikinformatör på konsultbyrå i några år. De senaste elva åren har jag haft rollen som teknisk skribent med fokus på säkerhets-, drift- och underhållsinstruktioner för stora pannor kopplade till kraftanläggningar eller pappersbruk.

Mina personliga intressen
Jag föddes 1963 i Göteborg. Jag är synsk, har mediala förmågor och intresse för personlig utveckling, vardagspsykologi och -filosofi, vilket inspirerat till handlingen i min roman ”Nästan en familj”. Sedan tidigt 2000-tal har jag gett medial vägledning i privata sittningar och via mail. Jag gillar även att promenera i skog och stad, fotografera, resa och göra utflykter, läsa, diskutera och umgås med vänner.
Upp igen