Textförbättring

Det kan vara svårt att se vad egna texter ger för intryck.

Varje dag möts vi av texter i form av meddelanden, instruktioner, manualer, beskrivningar, uppmaningar, artiklar, annonser, klagomål, ansökningar, anslag och information med stor förbättringspotential. De har syftningsfel eller andra brister som gör att läsarna tolkar dem på annat sätt än avsändaren tänker sig eller ger ett oproffsigt intryck. De kanske inte heller presenteras på ett intressant, pedagogiskt, tydligt eller lockande sätt.

Jag har arbetat som teknikinformatör och teknisk skribent i många år och korrekturläser även andras texter med mycket gott resultat (tekniska, informativa, analytiska eller pedagogiska spelar ingen roll).

Nu erbjuder jag korrekturläsning och textförbättring (ej skönlitteratur) via OrdKanalen. I inledningsskedet korrekturläser och förbättrar jag kostnadsfritt svenska texter upp till en (1) A4-sida (textstorlek 12 pt i Arial), mot att jag får använda dem som exempel under rubrikerna Före och Efter (ännu ej upplagda här).

Gratistexter anonymiseras av mig om de innehåller företagsnamn eller liknande. Ditt namn och dina kontaktuppgifter avslöjas inte. Jag förbehåller mig rätten att tacka nej om innehållet inte skulle passa.

Använd formuläret nedan för att skicka in din text, som du får i omarbetad form via mail (du efterfrågas att bekräfta din mailadress innan jag börjar jobba med texten). I ett senare skede läggs båda versionerna upp som Före- och Efter-exempel här.

Vill du kontakta mig för ett skarpt uppdrag gällande textförbättring, en artikel, manual eller liknande, kan du göra det via kontaktsidan.

OrdKanalen AB är godkänt för F-skatt.

Klicka här för att läsa OrdKanalens integritetspolicy (nytt fönster öppnas). Genom att använda formuläret godkänner du att uppgifterna hanteras av OrdKanalen och att IP-adressen undersöks av det inbyggda robot-spamskyddet reCAPTCHA.

*
*
*
*