OrdKanalens integritetspolicy

Du har enligt Personuppgiftslagen (fr.o.m. den 25 maj 2018 ersatt av Dataskyddsförordningen)  rätt att se vilken information som finns om dig i olika system. Om du anser att den information som OrdKanalen har om dig är felaktig, irrelevant eller ofullständig, kan du via kontaktsidan begära att den ska rättas eller tas bort.

Din mailadress kan förekomma i OrdKanalens mailprogram om du skickat ett meddelande (via kontaktformulär eller mail). Denna används inte för reklamutskick eller liknande.

Mail med vägledningsfrågor och -svar raderas cirka en månad efter leverans, eller tidigare om så önskas.

Om du deltar i undersökningen om svåra energistörningar (avdelningen Medialitet) och fått en lista med frågor och samtidigt angett att du vill ha kontakt med andra drabbade, sparar OrdKanalen din mailadress inför ett kommande medlemsforum.  Ändrar du dig i efterhand och vill få din mailadress raderad, kan du via kontaktsidan begära att den ska tas bort. Om du anger att du vill vara anonym i undersökningen, sparas din mailadress däremot inte.

Det förs inget kundregister och inga personliga uppgifter delges heller någon tredje part, om du inte aktivt har angett att du vill ha kontakt med andra i ovan nämnda undersökning och därför är öppen med din mailadress.

När du lägger en beställning uppger du personlig information, exempelvis en postadress. I samband med det godkänner du att OrdKanalen lagrar och använder dina uppgifter i verksamheten för att fullfölja avtalet gentemot dig. Adressuppgift och/eller mailadress kvartstår på OrdKanalens kopia av fakturan/kontantfakturan och eventuellt som en notering i bokföringssystemet för att identifiera transaktionen.

Har du skrivit ett omdöme angående en bok eller tjänst producerad eller levererad av OrdKanalen, sparas dina uppgifter och omdömet av OrdKanalen i form av mail, citerat på denna webbplats och i formulärfunktionen för omdömen.