Om Eva-Lena

Eva-Lena Bjarneborg
Eva-Lena Bjarneborg Foto: Jenny Christenson

Eva-Lena Bjarneborg föddes 1963 i Göteborg. Hon är synsk, har mediala förmågor och intresse för vardagspsykologi och -filosofi, vilket inspirerat till handlingen i den relations- och utvecklingsroman med psykologiskt djup och övernaturliga inslag som släpptes den 12 maj 2017: ”Nästan en familj”.

Eva-Lena inledde sitt tekniska yrkesliv som el- teleteknisk gymnasieingenjör, men bytte bana och arbetar sedan många år som teknisk skribent.

Skrivande har alltid varit viktigt för henne, men idén till en roman lät vänta på sig. Först 2013 kom tanken på att väva en längre skönlitterär och spännande historia av några av människans existentiella upplevelser, föreställningar och rädslor. Det tog drygt tre år att skriva och redigera ”Nästan en familj” jämte det vanliga heltidsarbetet.

Våra tankemodeller av verkligheten gör oss effektiva, men även tunnelseende och rädda. Om vi släpper föreställningen om oss själva som presterande varelser landar vi i frågan om meningen med livet. Varför är vi här? Och hänger vi ihop på något sätt?

När romanskrivandet väl inleddes var det som om allt föll på plats och fler pusselbitar tillkom. Historien blev ungefär så mångbottnad som hon vågat hoppas på, då det inte går att trycka in för mycket mellan raderna på en och samma gång.

Boken vänder sig till dem som är intresserade av personlig utveckling och som gärna reflekterar kring människans natur och kanske fascineras av hur sinnet kan glida över i det okända.

Sedan början av 2000-talet har Eva-Lena utvecklat och använt sina mediala förmågor genom att bland annat ge vägledning till människor som har fastnat i en situation eller beteendemönster, vill utveckla sina relationer eller sig själva och fatta viktiga beslut.